Ana içeriğe atla

Kompanzasyon Panosu Sorunları ve Çözümleri

Kompanzasyon panonuzdaki sorununuza mutlaka bir çözüm üretebileceğimizi baştan belirtmek isteriz. Kompanzasyon panonuzda yaşayabileceğiniz bazı sorunlar tecrübelerimize göre aşağıda listelenmiştir.
  1. Kademe dilimlerinizdeki NH sigorta atmış olabilir.
  2. Kontaktörleriniz yapışmış olabilir.
  3. Kondansatörleriniz değer kaybetmiş olabilir. 
  4. Reaktif röle ayarlarınız doğru olmayabilir.
  5. Reaktif röle arızalanmış olabilir.
  6. Kompanzasyon panonuz yetersiz geliyor olabilir.
Bu arızalarla beraber, makinalardan açığa çıkan harmonikler sisteminizdeki kartlı cihazlara zarar verebilir ve çalışma sisteminizde bazı cihazlar kapasitif endüktif güç tükettikleri için kapasitif ceza yemeniz olasılıklar dahilindedir. 


Elbette sıralanan problemlerden başka problemlerle de karşılaşmak olasıdır. Tüm problemlerin çözümü için ön inceleme ve ölçümler yapıldıktan sonra size detaylı bilgi verilmektedir. 

Kompanzasyon işleriniz için arayın 05437499034

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kompanzasyon Yapılması Şart mı?

Evet şart. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir kararla bunu sabitlemiş durumda. Aşağıda belirtilen şartlara uyan işletmeler kompanzasyon panosu kurmak ve işletmek zorunluluğundadır.  Kompanzasyon panosu yapma ve işletme zorunluluğundaki bu işletmelerin harcadıkları endüktif enerji, aktif enerjinin en fazla %33'ü ;kapasitif enerji de aktif enerjinin en fazla %20'si kadar olabilir. Aksi halde işletme ceza faturası ödemek ile yükümlüdür.

Kompanzasyon Panosunun Bakımı

Kompanzasyon panonuzun bakımını belirli sıklıklarla yaptırmanız gerekmektedir. Konuyla ilgili bazı bilgileri maddeleyelim.

Kompanzasyon Nedir?

Kompanzasyon tanımından önce elektrik enerjisinin sanayinin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Elbette bu enerjinin verimli kullanılması gereklidir.  Üretilen Elektrik enerjisi, santral den çıkarak iletim dağıtım  süresi  boyunca iş yeri, sanayi vs alıcılara elektrik enerjisini kayıpsız bir şekilde iletilmesi gerekmektedir. Sanayi ve teknolojinin gelişmesiyle beraber  kullanılan makinalarda artış gözlenmektedir. fabrikalar, elektrik makineleri  ve motorlar endüktif çalıştıklarından bağlandıkları şebekeye reaktif güç verirler.Fabrikaların yoğun bulunduğu sanayi  bölgeleri  göz önüne alındığında o bölgede bulunan konutların bu durumdan nasıl olumsuz etkileneceği açıktır.